Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman se pustil do Konvičky. Prý je stejní "inteligenti" jako Ztohoven

Miloš Zeman, prezident ČR
Miloš Zeman, prezident ČR
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Vlajky Islámského státu, velbloudi, střelba do vzduchu. Skupina kolem Martina Konvičky chtěla simulovat okupaci Prahy islamisty, představení musela ukončit policie. Co na ni říká prezident Zeman, který se v listopadu účastnil jiné Konvičkovy akce?

Akci 'Okupanti obsazují Prahu!' pořádala v neděli na Staroměstském náměstí Iniciativa Martina Konvičky. Chtěli prý v rámci divadelního představení ukázat, jak to bude vypadat, až do Česka dorazí "mohamedáni".

Turisty i Pražany ale pohled na islamisty s maketami zbraní ve vojenských vozech spíše vyděsil. Vypukla panika, při níž lidé utíkali a schovávali se třeba v restauracích.

"V tomto případě je sdělení jednoduché. Počin to byl stejně inteligentní, a to inteligentní v uvozovkách, jako produkce hochů ze skupiny Ztohoven v případě výbuchu v přímém přenosu vysílání České televize," uvedl na dotaz TV Nova hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

V listopadu přitom Zeman vystoupil na shromáždění Bloku proti islámu po Konvičkově boku. V projevu na Albertově uvedl, že zastánci určitých názorů k migrační krizi nemají být "nálepkováni" jako islamofobové, rasisté či fašisté.

Zda se prezidentův pohled na osobu Martina Konvičky nebo jeho názory změnil, odmítl Ovčáček komentovat. "Bavíme se o jednom konkrétním případě, a tak mohu jen zopakovat to, co už jsem řekl," sdělil mluvčí prezidentské kanceláře.

Témata:  Miloš Zeman Martin Konvička

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 11:32

Biden chce debatovat se svým republikánským oponentem Donaldem Trumpem

Joe Biden v pátek vyjádřil ochotu debatovat se svým pravděpodobným republikánským oponentem Donaldem Trumpem později na podzim. Toto prohlášení bylo dosud nejvyhraněnější Bidenovo stanovisko k této záležitosti. Informace převzala agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy