Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž se v baru vrhl na ženu a znásilnil ji. Policie po něm pátrá

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Praha - Pražští kriminalisté už více než dva měsíce pátrají po neznámém násilníkovi, který na začátku června v Praze znásilnil ženu, kterou krátce před tím poznal v baru. Oběť po vynuceném sexu navíc okradl.

"Poškozená se v restauraci na Smíchově 6. června seznámila se dvěma muži. Tam spolu popili alkohol a pak vyrazili autobusem na Spořilov k nim domů. Tam ale nedojeli," popisuje pražský policejní mluvčí Jan Daněk.

Místo toho všichni tři vystoupili na zastávce Chodovec, odkud pěšky šli do Senohrabské ulice. "Na křižovatce s ulicí Klapálkova jeden z mužů ženu natlačil do trávy, kde ji znásilnil. Podle poškozené se ji pokusil znásilnit i druhý z nich, tomu se to však nepovedlo. Následně z místa oba odešli pryč, ale znásilněné ženě ještě před tím odcizili dva mobilní telefony," rekapituluje červnový útok Daněk.

Protože policisté nedokáží s případem "hnout" vlastními silami, prosí nyní o pomoc veřejnost. Dali k dispozici identikit jednoho z útočníků. Kriminalisté ovšem upozorňují, že je přesný asi jen na 55 procent.

"Muž z identikitu byl ve věku okolo 45 let, střední postavy, vysoký asi 160 až 165 centimetrů. Měl tmavé, asi pět centimetrů dlouhé vlasy a větší kulaté modré nebo hnědé oči. Měl nevýrazné rty, odstáté uši a rovný úzký nos. Oblečený byl do pískově žlutých kalhot a hovořil česky s ukrajinským přízvukem. Na tvářích měl jizvy, pravděpodobně po neštovicích," přibližuje prvního z násilníků policejní mluvčí.

O druhém muži dokázala znásilněná žena říct jen to, že byl vysoký asi 185 centimetrů a měl robustní postavu. Policisté prosí všechny, kdo útočníka nebo útočníky znají, aby se přihlásili na lince 158.

Témata:  krimi znásilnění

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy