Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lupič přepadl banku, odnesl si desetitisíce

Pachatel zadržen, ilustrační fotografie
Pachatel zadržen, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Pořádné pozdvižení zažil v pondělí odpoledne Měřín na Žďársku. Do místní banky totiž přišel maskovaný lupič, který pokladní ohrožoval střelnou zbraní.

Událost potvrdila policejní mluvčí Dana Čírtková. Uvedla, že lupič do pobočky banky vstoupil krátce před 17. hodinou. Vybral si chvíli, kdy v pobočce byli jen zaměstnanci peněžního ústavu, ne klienti.

"Lupič měl na hlavě kuklu. Pokladní pohrozil střelnou zbraní a ta mu pochopitelně peníze vydala. Odnesl si několik desítek tisíc korun," upřesnila Čírtková.

Další detaily ovšem poskytnout nechtěla s tím, aby se je pachatel nedočetl z médií. Pouze uvedla, že případ už vyšetřují žďárští kriminalisté. Ti mimo jiné zjišťují, zda byla zbraň skutečná nebo šlo pouze o atrapu. Pátrání po maskovaném lapkovi nicméně zatím nebylo úspěšné.

Témata:  krimi loupež

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy