reklama

Hlídku motorkář zaujal tím, že jel podivně středem silnice. Policisté ho chtěli zkontrolovat, ale k tomu nedošlo. Motorkář zabral za plyn a spoléhal na to, že silný stroj policistům ujede. Jenomže se spletl. Hlídky si sdělovaly vysílačkami jeho pozici a stavěly mu do cesty zátarasy.

Motorkář se ale nechtěl nechat zastavit a zátarasy nakonec prokličkoval. Podle policistů, kteří ho pronásledovali, ujížděl po městě odhadem 150kilometrovou rychlostí. Projížděl celým Libercem a nakonec si to namířil k Ještědu, před ním se ale otočil a zase se vracel zpátky do Liberce.

Policisté postavili další zátaras. A to byl jeho konec. "Pokusil se nás objet, vjel na travnatou plochu, kde havaroval," popsal Tomáš Hnilička z dopravního inspektorátu. Muž se lehce zranil a policisté mu zavolali záchrannou službu.

Při kontrole pak zjistili, že jde o 46letého turistu z Německa, který na tandemu vezl 19letou přítelkyni. "Byl pozitivní na amfetamin a zajistili jsme u něj pytlíček se sypkou látkou, kterou jsme poslali k expertíze. Hrozí mu až 1 rok vězení a zákaz činnosti," doplnila policejní mluvčí Vlasta Suchánková.