reklama

Požár v barrandovských ateliérech už hasí i vrtulník. Na místě je i několik sanitek. Záchranáři museli ošetřovat tři hasiče. Jednoho na místě, dva převezli do nemocnice s podezřením na otravu oxidem uhelnatým. ČTK to řekl mluvčí pražské zdravotnické záchranné služby Dominik Horn.

Na místě požáru zasahuje sedm jednotek profesionálních a 11 jednotek dobrovolných hasičů a vojenská cisterna z letiště ve Kbelích, řekla ČTK mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová.

Požár dostali hasiči nahlášený v 17:21. "Na větší ploše hoří dřevěné kulisy, hasiči ochlazují i tlakové lahve," uvedl server Požáry.cz. Škody po požáru kulis k seriálu Knightfall ve filmových ateliérech na Barrandově jsou předběžně 100 milionů korun. Oheň hasiči po 20:00 dostali pod kontrolu, řekla ČTK pražská policejní mluvčí Andrea Zoulová.

"Podařilo se zachránit dva objekty z dřevěného městečka," řekla ČTK mluvčí hasičů Pavlína Adamcová. Studio se po dohodě s produkcí k požáru nechtělo vyjadřovat.

Podle serveru TN.cz se měl seriál Knightfall americké produkce začít v připravených kulisách středověké Paříže začít natáčet o víkendu. Američané začali seriál pro stanici History Channel natáčet v Chorvatsku, do Česka se přesunuli v červenci přibližně na pět měsíců.

Kvůli ohni byla uzavřena i nedaleká čerpací stanice pohonných hmot," potvrdila Adamcová. Policie zastavuje podle požadavků hasičů provoz na okolních komunikacích, doplnila policejní mluvčí Andrea Zoulová. Uzavírky se podle ní týkají zejména frekventované ulice K Barrandovu. Policisté také z místa vykazují lidi, kteří se přišli na hořící kulisy podívat.

Zdroj: YouTube

Podle informací fotoreportéra ČTK na místě to vypadá, že hoří na více místech, hasiči zasahují hned několika proudy vody. Policie na webu uvedla, že uzavřela oblast na ploše 500 krát 500 metrů. Hoří tam kulisy středověkého městečka.

Ateliéry na Barrandově patří k nejstarším a největším filmovým studiím v Evropě. Na počátku 30. let minulého století je založili bratři Miloš a Václav Havlovi. Ateliéry často využívají filmaři ze zahraničí, nejčastěji z USA, Británie, Francie či Německa.

Zdroj: YouTube

Požár v barrandovských filmových ateliérech se hasičům podařilo dostat pod kontrolu, řekla ČTK jejich mluvčí Pavlína Adamcová. Do oploceného areálu studií podle zpravodaje ČTK na místě ale stále vjíždějí a vyjíždějí z něj hasičské cisterny s vodou. Vrtulník, který na požár shazoval vodu z Vltavy, už ale odletěl.