Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jděte k volbám, vyzval Zeman Čechy. Sám nepodpoří nikoho

Miloš Zeman, prezident ČR
Miloš Zeman, prezident ČR
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Prezident Miloš Zeman dnes vyzval k co nejvyšší volební účasti v podzimních krajských a senátních volbách. Krajské volby se letos uskuteční společně s prvním kolem senátních voleb v pátek 7. a v sobotu 8. října.

V rozhovoru pro Frekvenci 1 uvedl, že před volbami nevyjede podpořit žádného z kandidátů. Připomněl, že udělal jedinou výjimku, když při svém červnovém projevu v Lidicích varoval před Dělnickou stranou sociální spravedlnosti, jejíž stoupence označil za neonacisty.

"Úkolem prezidenta není podpořit žádnou politickou stranu a žádného kandidáta," odpověděl Zeman na dotaz, zda před podzimními volbami někomu vyjádří podporu.

"Při krajských výjezdech budu apelovat na co nejvyšší volební účast," řekl. "Kdo nevolí, ten volí, ale neví o tom," doplnil s tím, že kdyby k volbám přišel jeden jediný volič, pak jím zvolená kandidátka získá sto procent mandátů.

Volební kampaň se podle Zemana rozhoří až v září po návratu z dovolených.

Témata:  Miloš Zeman Volby 2016

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 17:48

Policie šetří nález těla na Mělnicku, zřejmě jde o sebevraždu

Středočeská policie se zabývá nálezem bezvládného těla na Mělnicku. Muž se zřejmě zastřelil po předchozí dopravní nehodě, vyplývá z dosavadních informací. Tragická událost je nadále předmětem vyšetřování. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy