Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Soud otevřel kauzu čtyř mužů, kteří podle obžaloby unesli dceru kroměřížského podnikatele

Soud, ilustrační fotografie
Soud, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Zlín - Krajský soud ve Zlíně dnes otevřel kauzu čtyř mužů, kteří podle obžaloby unesli dceru kroměřížského podnikatele. Pokud jim bude prokázána vina, mohou za mřížemi strávit až 15 let.

Obžalovaní jsou stíháni pro loupež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Poškozená 14. ledna 2014 večer zaparkovala před domem v Kroměříži svůj vůz, když k ní podle obžaloby přistoupil jeden z trojice Michal Šnajdr, Daniel Šprňa či Radomír Vlček. "Natlačil ji do přistaveného BMW, které patřilo otci Šnajdra," řekl státní zástupce Ivan Hrazdira.

Z obžaloby vyplývá, že Šnajdr mladou ženu udeřil čtyřikrát pěstí do obličeje, sedl si na její záda, spoutal jí ruce za zády kovovými pouty a přes hlavu dal plátěný pytel. Podle Hrazdiry ji pak celou noc vozili po neznámých místech a žádali peníze. Další z obžalovaných Ladislav Faltýnek vybral z platební karty poškozené 40.000 korun.

Martyrium ženy skončilo poté, co se s vězniteli dohodla, že jim následující den v 17:00 přiveze 100 milionů Kč na benzinku Rohlenka u Brna, uvádí obžaloba. Patnáctého ledna ve 4:00 ji tak vysadili u obce Vrbka na Kroměřížsku, odkud si zavolala pomoc.

"Neudělal jsem to, vůbec jsem tam nebyl. V tom autě jsem pouze jel s kamarády na kafe," vysvětloval Vlček ve voze nalezenou svou pachovou stopu Vlček.

Unesená je dcerou muže, který obchodoval s pohonnými hmotami a který je nyní ve vězení kvůli daňovému úniku se škodou ve stamilionech korun.

Témata:  krimi únos / rukojmí soudy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy