Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Řidič vodního skútru byl obviněn ze smrti dívky na Orlíku

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Písek - Policisté obvinili řidiče vodního skútru ze smrti mladé ženy na přehradě Orlík. Vážná nehoda nastolila otázku bezpečnosti na vodních plochách, kde mohou jezdit lodě bez rychlostního omezení.

Písečtí kriminalisté prošetřovali smrt dívky (†18) od 10. července, kdy se tragická nehoda stala. Mladík (19) je podezřelý ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti.

"Na základě náročného prošetřování, výslechů mnoha svědků, vyjádření Státní plavební správy a dalších zjištěných skutečností, vydal vyšetřovatel minulý týden usnesení o zahájení trestního stíhání řidiče vodního skútru," uvedl mluvčí písecké policie Kamila Čuřínová Ingrišová. Vyšetřování případu dále pokračuje.

Plavidla se střetla na 157. říčním kilometru poblíž zámku Orlík. Zraněn byl také muž (31), skončil v nemocnici. Na místě byl ošetřený i řidič skútru, druhý pasažér skútru vyvázl bez zranění.

V reakci na nehodu má podle ministra dopravy Dana Ťoka (za ANO) vzniknout ve vodních nádržích Orlík a Slapy celkem 16 ploch vymezených pro koupání. Do nich nebudou smět vjíždět motorová plavidla, ta se navíc budou moci pohybovat maximálně 10kilometrovou rychlostí i v okolí těchto míst.

Témata:  přehrada Orlík lodní nehody

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy