Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Požár na Barrandově způsobil škodu produkční firmě, natáčení pokračuje

Požár
Požár
Foto: Pixabay

Praha - Páteční požár filmových kulis nezpůsobil škodu společnosti Barrandov Studio, která stavěla dekorace historické Paříže. Škoda vznikla firmě Stillking Films. Ta pro Američany zajišťovala produkci v ČR a pozemky sousedící se studii na Barrandově si pronajala.

Oheň podle odhadů způsobil škodu až 100 milionů korun. Příčinu požáru odhalí až odborná znalecká zkoumání.

"Nám vznikla zanedbatelná škoda, vše jde za společností Stillking Films, která se stará o servis filmu. My jsme stavěli dekorace, ne však na svém pozemku," uvedl obchodní ředitel společnosti Barrandov Studio Petr Tichý. Shořelé kulisy byly pojištěny.

Podle Tichého se v těchto chvílích producent rozhoduje, zda bude dostavovat dekoraci celou, nebo jenom částečně. Seriál Knightfall se měl v připravených kulisách začít natáčet již o víkendu. Požár natáčení nezastaví. Bude se pracovat v exteriérech i v barrandovských studiích.

Američané začali seriál pro stanici History Channel točit v Chorvatsku, do Česka se přesunuli v červenci přibližně na pět měsíců. Příběh se odehrává mezi 13. a 14. stoletím a zachycuje skutečné události, které vedly k pronásledování a pádu templářských rytířů.

Témata:  požár Barrandovských ateliérů požáry

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:08

Policie v Plzni evakuovala dům kvůli nálezu munice. Zajistí ji pyrotechnik

Policie zasahuje v neděli večer u nálezu nebezpečné munice v Plzni. Do domu byl přivolán pyrotechnik, proběhla evakuace. Kromě strážců zákona pomáhají u zásahu také hasiči. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy