Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Soud rozhodl: Lukáš Nečesaný si odsedí 13 let

Soudy, ilustrační fotografie
Soudy, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Kauza Lukáše Nečesaného, která už měsíce rozděluje českou veřejnost a zaměstnává justici, se u Vrchního soudu v Praze dočkala dalšího zvratu. Obhajoba mladíka souzeného za pokus o vraždu kadeřnice totiž přišla s trumfem. Ten jí ovšem nakonec nebyl nic platný, soudci totiž odvolání smetli ze stolu.

Tříčlenný senát pražského vrchního soudu vynesl verdikt po sedmihodinovém jednání. A Lukáši Nečesanému, který je obžalovaný za pokus o vraždu kadeřnice, radost neudělal.

Soudce Jiří Lněnička totiž mladíkovo odvolání smetl ze stolu a potvrdil tak verdikt krajského soudu, který poslal Nečesaného do vězení na 13 let.

Trumfem obhajoby měla být výpověď dosud neznámé svědkyně Jany. Mladá žena tvrdí, že byla milenkou vyšetřovatele Milana Jušty. Policista jí prý přiznal, že ví, že Nečesaný je nevinný, dokonce prý vyráběl důkazy proti němu.

Zaznělo to v čestném prohlášení, které se dnes u pražského vrchního soudu četlo a všechny šokovalo. Tedy až na soudce Lněničko, který odmítl svědkyni vyslechnout naživo. Prý to není třeba.

Že svědkyně nemluví do větru, přitom dokazuje podle Blesku to, že její vztah s policistou vyšetřuje Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS).

Jušta se prý měl milence, která byla korunní svědkyní v jiném případu, svěřit, že obvinění Nečesaného bylo vyrobeno uměle. A důvod? Prý politika. Nečesaného otec Luděk totiž byl ředitelem liberecké krajské nemocnice.

Kriminalista Jušta navíc také údajně přiznal, že dokonce falšoval stopy proti Nečesanému. Například ty pachové, které pořídil z oblečení obžalovaného.

A kdo je tedy skutečným útočníkem, který kadeřnici v Hořicích skoro ubil k smrti? Podle svědkyně prý možná její vlastní syn! Čestné prohlášení svědkyně Jana ukončila slovy, že vše je ochotná dosvědčit u soudu.

Témata:  Lukáš Nečesaný soudy vražda

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:07

Putinova ex-manželka přišla ve Francii o vilu. Kreml zuří

Kreml ve čtvrtek odsoudil rozhodnutí francouzských úřadů zkonfiskovat vilu, která patří současnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy