Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Prezident Zeman navštíví Královehradecký kraj, Třebechovice, Vrchlabí a Kostelec

Miloš Zeman, prezident České repubilky
Miloš Zeman, prezident České repubilky
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Hradec Králové – Na konci měsíce navštíví prezident Miloš Zeman Královéhradecký kraj. Při dvoudenní návštěvě zamíří mimo jiné do Třebechovic pod Orebem, Vrchlabí a do Kostelce nad Orlicí. ČTK o tom informovala mluvčí hejtmanství Martina Götzová. 

Původně se počítalo s tím, že Zeman stráví v kraji tři dny. Návštěva je kratší kvůli návštěvě čínského prezidenta Si Ťin-pchinga v Praze ve dnech 28. až 30. března. Zeman svou cestu zahájí den poté, tedy 31. března.

V Hradci Králové na hejtmanství se Zeman ve čtvrtek dopoledne setká s představiteli kraje, starosty a se zástupci krajských organizací a odborů. Ve čtvrtek Zemana při oficiálním přijetí na krajském úřadu doprovodí jeho manželka Ivana, která následně bude mít separátní program.

Odpoledne navštíví společnost Třebechovická slévárna a strojírna a setká se s vedením a občany Třebechovic pod Orebem. Posledním bodem programu prvního dne bude slavnostní večeře s osobnostmi a podnikateli Královéhradeckého kraje.

Druhý den dopoledne prezident zamíří do Vrchlabí, setká se s představiteli a občany města. Odpoledne bude následovat setkání s vedením a obyvateli Kostelce nad Orlicí na Rychnovsku. Zemanova setkání s občany v Třebechovicích, Vrchlabí i v Kostelci jsou plánovaná na náměstích. Program prezident zakončí tiskovou konferencí v Kostelecké Lhotě.

Témata:  Miloš Zeman Královéhradecký kraj

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy