Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie ukončia vyšetřování vraždy z tramvaje 17. Záhadou byla dva roky

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Policie ukončila vyšetřování vraždy v pražské tramvaji číslo 17, ve které před více než dvěma lety muž zastřelil ženu. Její bezvládné tělo pak bylo objeveno až ve chvíli, kdy tramvaj vyjela z konečné zastávky zpátky do centra.

Kriminalisté dnes vyšetřovací materiál předali na městské státní zastupitelství s návrhem na obžalobu. O jejím uvalení teď musí rozhodnout státní zástupce. Vražda měla údajně loupežný motiv.

Policie po vrahovi pátrala dva roky. Marně prověřovala všechny stopy a podezřelé. Původně hledaný muž z kamerových záznamů se ukázal jen jako svědek, který ale k vyšetřování nijak nepřispěl.

Nakonec se vrah na policii přihlásil sám po dvou letech - prý ho tížilo svědomí. Kriminalistům přinesl i vražednou zbraň. Soud muže už v květnu poslal do vazby.

"Kriminalisté předali spisový materiál na městské státní zastupitelství pro trestné činy vražda, neoprávněné opatření a padělání platebního prostředku a z nedovoleného ozbrojování. V případě odsouzení hrozí pachateli trest na 15 - 20 let nebo vyjímečný trest," uvedl mluvčí pražských policistů Jan Daněk.

Témata:  krimi vražda

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy