reklama

O případné obžalobě rozhodne Obvodní státní zastupitelství Prahy 4. Učitelka (55) letos v lednu zemřela, její úmrtí podle policie nezavinila cizí osoba.

"Kriminalisté čtvrtého policejního obvodu ukončili vyšetřování případu týkajícího se šikanózního chování některých žáků vůči učitelce na SPŠ Na Třebešíně. Konkrétně tento týden odeslali dozorující státní zástupkyni návrh na podání obžaloby tří mladistvých pro trestné činy výtržnictví a omezování osobní svobody," uvedl mluvčí policistů Jan Daněk.

Ženu zřejmě trojice tehdejších studentů šikanovala delší dobu, některé incidenty jejich spolužáci natočili na mobilní telefony. Původně byli studenti potrestáni podmínečným vyloučením a trojkou z chování, později však podle deníku Právo škola dva z mladíků vyloučila. Třetímu zůstal podmíněný trest.

Podle březnových závěrů České školní inspekce vedení školy při řešení šikany selhalo a porušilo školský zákon. Magistrát po incidentu ředitele školy odvolal a vypsal konkurz na nové vedení. V červnu se novým ředitelem stal školní inspektor Luboš Bauer.