Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dalík nastoupil do vězení. Co se stalo, když za ním zapadly dveře ruzyňské věznice?

Marek Dalík
Marek Dalík
Foto: Reprofoto YouTube

Praha - Ve čtvrtek odpoledne velká část Čechů sledovala, zda nastoupí do vězení lobbista a blízký přítel expremiéra Mirka Topolánka Marek Dalík. Co se ale dělo, když za Dalíkem zapadly dveře ruzyňské věznice?

Celý národ mohl ve čtvrtek před čtvrtou hodinou odpoledne sledovat, jak oholený Marek Dalík dorazil ke vchodu do vazební věznice v pražské Ruzyni.

"Kino" ovšem skončilo velmi rychle v okamžiku, kdy za Dalíkem a jeho šoférem zapadly fialové dveře vězeňské vrátnice. O tom, co bylo dál, píší sobotní Lidové noviny.

Deník například zjistil, že první krmí, kterou Dalík za mřížemi dostal, bylo hovězí na kapustě. Ještě předtím ovšem musel Dalík projít vstupní kontrolou.

Lobbistova zavazadla projela rentgenem, on sám musel projít bezpečnostním rámem.a důkladnou osobní prohlídkou. Následně musel shodit "civil" a nafasoval erární oblečení, tedy vězeňské tepláky, spodní prádlo, dvě deky, ručník a pyžamo.

Témata:  Marek Dalík věznice

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 11:51

Počasí: Vítr v Čechách zesílí. Výstraha platí až do úterý

Úvod týdne nepřinese jen výrazné ochlazení způsobené přechodem studené fronty. Zesílí také vítr, upozornili meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V nárazech má dosahovat rychlosti přes 65 kilometrů za hodinu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy