Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tragédie v bazénu v Liberci: Chlapec zemřel na jedné z atrakcí

Bazén
Bazén
Foto: EuroZprávy.cz

Liberec - Domů ani do školy už se nikdy nevrátí čtrnáctiletý chlapec z Liberce. Osudnou se mu v sobotu stala návštěva místního plaveckého bazénu. Zemřel v takzvané divoké řece.

"Včera večer ve 21 hodin policisté přijali oznámení o pohřešování chlapce (14). Volal jeho otec s tím, že syn odešel odpoledne do plaveckého bazénu v Liberci, domů se nevrátil a v areálu bazénu ho dosud s plavčíky nenašel," popsala v neděli dopoledne policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

Policisté se proto na místě připojili k plavčíkům a znovu se dali do prohlídky areálu plaveckého bazénu. A nakonec chlapce našli. Jeho tělo bylo zaklíněné v odtokovém potrubí takzvané divoké řeky.

"Přivolaný lékař bohužel na místě konstatoval chlapcovu smrt. K určení příčiny jeho smrti byla již nařízena soudní pitva," doplnila Sochorová. Úmrtí už vyšetřují liberečtí kriminalisté.

Policisté vzhledem k věku chlapce a s ohledem na jeho rodinu nechtějí k případu uvést žádné další podrobnosti.

Témata:  utonutí koupání

Aktuálně se děje

18. května 2024 17:36

NASA opět odložila start vesmírné lodi Boeing Starliner

NASA znovu odložila první start vesmírné lodi Boeing Starliner s posádkou. Důvodem jsou technické potíže. Loď měla vzlétnout k Mezinárodní vesmírné stanici ISS v úterý 21. května, kvůli úniku hélia se start posouvá na 25. května, informovala agentura AFP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy