Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Revoluce v Parkování: V centru Ostravy bude zdarma

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Ostrava - V centru Ostravy se ještě letos chystá revoluce v parkování. Radnice chce na vytipovaných místech nabídnout návštěvníkům parkování zdarma. A to proto, aby v centru města podpořila cestovní ruch.

Zatímco jiná města chtějí na parkování vydělat hodně peněz, ostravští radní nabídnou už od 1. prosince návštěvníkům centra Ostravy parkování na 3 hodiny zdarma.

Řidiči ale nemohou počítat s tím, že to budou všechna místa ve městě. Ostravští politici teď vytipovávají prostory, kde bude možné parkovat zadarmo. Radnice chce do centra města přitáhnout víc lidí a právě tímto krokem chce jít návštěvníkům moravskoslezské metropole vstříc.

To ale není jediná novinka, kterou město chystá. Chce také sjednotit ceny parkování. Dnes totiž řidiči platí od 15 do 25 korun za hodinu. Největší rozdíly jsou pak u předplacených služeb a to od 1000 do 1800 korun za měsíc. Nově by pak cena za dlouhodobé parkování neměla přesáhnout 800 korun.

Na některých parkovištích ale musíme počítat s tím, že si naopak připlatíme. Město totiž chystá regulaci parkovného tak, že hodinový tarif bude 20, 30 nebo 40 korun. Čím blíže centru návštěvník Ostravy na zpoplatněném stání zaparkuje, tím víc zaplatí.

Témata:  Ostrava parkování doprava

Aktuálně se děje

8:22

Kyjev s naší pomoci může na Rusy opět útočit v roce 2025, věří Bílý dům

Ukrajina se schválenou vojenskou pomocí Spojených států udrží obranu a v roce 2025 může i zaútočit, uvedl poradce Bílého domu pro národní bezpečnost Jake Sullivan.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy