Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Stupčuk (ČSSD) kvůli nehodě k soudu nepůjde, zaplatil pokutu

Štěpán Stupčuk /ČSSD/, místostarosta Prahy 6
Štěpán Stupčuk /ČSSD/, místostarosta Prahy 6
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha - Poslanec Štěpán Stupčuk (ČSSD), kterého policie obvinila kvůli dopravní nehodě v opilosti na začátku letošního února, se podle všeho soudu vyhne. Kdyby byl odsouzen, hrozily by mu až tři roky za mřížemi. Poslanec zaplatit pokutu a na dva roky přišel o řidičský průkaz, státní žalobce ale trestní stíhání podmíněně zastavil.

Stupčuk havaroval ráno 7. února na dálnici D7 hned u Prahy. I když byl poslanec u svého vozu sám, celou dobu tvrdil, že on neřídil. Kdo seděl za volantem ale nesdělil a odmítl i dechovou zkoušku, přitom několik svědků potvrdilo, že byl pořádně opilý.

Sám poslanec se nechtěl schovávat za imunitu a už dopředu prohlásil, že jí nevyužije. Kolegové ze Sněmovny pak v květnu Stupčuka vydali k trestnímu stíhání. Policie poslance obvinila z ohrožení pod vlivem návykové látky a předala spis státnímu zástupci.

Státní zastupitelství se teď ale podle informací České televize rozhodlo trestní stíhání podmínečně zastavit. Rozhodnutí o zastavení stíhání jí potvrdil i státní zástupce Pavel Bugár, který celý případ dozoroval.

Témata:  Štěpán Stupčuk

Aktuálně se děje

30. dubna 2024 8:24

Při lyžování v rakouských horách zemřel český občan

V pondělí tragicky zahynul 66letý Čech při lyžování v rakouském horském středisku Kaprun. Uvedla to agentura APA, která uvádí, že Čech nepřežil srážku s 53letým Nizozemcem.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy