Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Stupčuk byl vydán, policie ho může stíhat

Štěpán Stupčuk /ČSSD/, místostarosta Prahy 6
Štěpán Stupčuk /ČSSD/, místostarosta Prahy 6
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha - Sněmovna dnes vydala poslance ČSSD Štěpána Stupčuka policii k trestnímu stíhání kvůli dopravní nehodě. Pro bylo 122 ze 152 přítomných zákonodárců, proti byli čtyři členové dolní komory.

Sám Stupčuk imunitní výbor a dnes i Sněmovnu o vydání požádal. "Věřím, že je v mém zájmu, aby tato má osobní záležitost byla v co nejkratší době dořešena," řekl poslanec.

Policie chce Stupčuka obvinit pro podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, v tomto případně alkoholu.

V tomto volebním období Sněmovna vydala ke stíhání Bronislava Schwarze (ANO) a pražského exprimátora Bohuslava Svobodu (ODS). Schwarze nakonec soud zprostil obžaloby ze zneužití pravomoci a omezování osobní i domovní svobody. Svobodu poslanci vydali v kauze pražské karty opencard. Sněmovna naopak nevydala Zuzanou Kailovou (ČSSD), kterou chtěla policie stíhat jako ústeckou radní v souvislosti s projektem vítání občánků.

Témata:  Štěpán Stupčuk Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:40

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy