Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pražská policie díky anonymu odhalila na hřbitově pěstírnu marihuany

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Konopnyshop.cz

Praha - Pražská policie odhalila pěstírnu marihuany v domku, který je součástí hřbitova u Evropské ulice. Na webu policie o tom dnes informoval její mluvčí Tomáš Hulan.

Z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy obvinila sedmačtyřicetiletou ženu a jejího stejně starého manžela. V případě odsouzení jim hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

Na nelegální výrobu podle něj upozornil anonym zaslaný na Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 6 počátkem dubna. Domovní prohlídka poté podezření potvrdila. Kriminalisté během ní zajistili několik desítek důkazů v podobě jednotlivých komponentů, ze kterých se skládá indoorová pěstírna.

"Jednalo se o různá potrubí k potřebné vzduchotechnice, časovače zavlažování, osvětlovací tělesa a hnojivo k podpoře a urychlení růstu rostlin. Avšak samotné rostliny se zajistit nepodařilo," uvedl Hulan.

Témata:  marihuana drogy

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:36

Langšádlová končí ve vládě. TOP 09 oznámila, že podá demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy