Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Byt pro přítelkyni ho stál místo. Zlínský náměstek Stříbný se vzdává funkce

Zlínské sídliště Jižní Svahy
Zlínské sídliště Jižní Svahy
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Zlín - Z vedení Zlína odejde primátorův náměstek Dalibor Stříbný z hnutí ANO. Důvodem je jeho osobní selhání.

Stříbrný se pokusil prostřednictvím bytové komise přidělit městský byt své přítelkyni, mělo jít o mimořádné přidělení mimo pořadník, sdělil dnes ČTK mluvčí zlínské radnice Zdeněk Dvořák. Stříbný podle jeho slov své pochybení uznal a sám rezignuje na svou funkci v městské radě, opustí i zastupitelstvo.

"Dostal jsem podnět, a ten se potvrdil. Jde o lidské i politické selhání. Tyto praktiky nehodláme tolerovat a od příchodu do politiky se vůči nim vymezujeme, jak já, tak i lídr našeho koaličního partnera Patrik Kamas (ANO). Je dobře, že Dalibor Stříbný z rady v nejkratší možné době odejde," uvedl primátor Miroslav Adámek (STAN).

Stříbný se za své jednání omluvil. "Chtěl jsem pomoci a nedomyslel jsem to do konce, je to moje hloupost a nezkušenost, ze které vyvozuji osobní zodpovědnost," uvedl. Stříbný byl uvolněným radním, na starosti měl kulturu a bydlení.

Témata:  Zlín Hnutí ANO

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 20:44

Stoltenberg: Vojáci NATO v Polsku vysílají signál, že Aliance bude bránit všechny své členy

Vojáci NATO v Polsku vysílají signál, že Aliance bude bránit všechny své členy. Prohlásil to v úterý na návštěvě Polska generální tajemník NATO Jens Stoltenberg.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy