Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Čtrnáctiletý chlapec přepadl obchod s pistolí z hračkárny

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Trutnov - Nezletilý mladík se rozhodl přepadnout obchod v Choustníkově Hradišti v okrese Trutnov. Vybavil se na to kuličkovou pistolí z hračkárny.

O přepadení v Choustníkově Hradišti mluví celá obec. Jak by také ne, když tam pachatel bydlí. Vybral si k přepadení místní samoobsluhu. Při vstupu do prodejny se mladík maskoval pouze kšiltovkou staženou do čela a na prodavače mířil zbraní.

Jenže pistole, kterou se pachatel oháněl, byla obyčejná hračka, co střílí kuličky. S prodejcem to ani nehnulo a karty se rychle obrátily. Peníze nevydal, začal křičet a nakonec ten, kdo se nejvíc bál, byl sám lupič.

„Pokud vím, tak je to nějaký mladistvý, nějaký hošík, který tady bydlí krátkou dobu," řekl televizi Prima Vratislav Vopálka, starosta obce.

„V tomto případu je prověřovaný osoba nezletilá," potvrdila televizi Prima Šárka Pižlová, mluvčí Policie ČR, Trutnov.

Televizi Prima to potvrdil i přepadený muž. Před kamerou ale mluvit nechtěl.

Čtrnáctiletý chlapec na sebe při útěku z obchodu sám zavolal policii a vše přiznal.

„Zkratový jednání. Udělal nějakou blbost, měl ji napravit a udělal tohle. Nevím, nevím," řekl televizi Prima nevlastní otec pachatele.

„Vzhledem k věku prověřovaného k tomuto případu nebudeme poskytovat bližší informace," řekla televizi Prima Šárka Pižlová, mluvčí Policie ČR, Trutnov.

Témata:  krimi přepadení zbraně

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy