Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Motoristé si na zjednodušení registrace vozidel budou muset ještě počkat

Registrace vozidel
Registrace vozidel
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Motoristé si na zjednodušení registrace vozidel budou muset počkat. Sněmovna kvůli sporům, které se týkaly návrhů na deregulaci stanic technické kontroly a měření emisí, odložila rozhodnutí na říjen. Ministr dopravy Dan Ťok (ANO) s tím byl srozuměn.

Vládní novela počítá s tím, že motoristé by už nemuseli kvůli změnám v registru vozidel chodit pouze na úřady v místě bydliště nebo sídla firmy, ale mohli by je vyřizovat na úřadu obcí s rozšířenou působností. Žadatelům by se tak ušetřily peníze.

Očekává se, že se zájemci budou více obracet na úřady ve větších městech, hlavně v Praze, naopak v menších sídlech by mohlo žádostí ubýt. Přesun do větších měst se dá také očekávat v případě schvalování dovezených vozidel.

Pokud však budou některá registrační místa přetížena, přesune se zájem do méně vytížených míst. Ministerstvo dopravy odhaduje, že na úpravu registru vozidel bude muset vynaložit 750.000 až 1,1 milionu korun.

Zrušení místní příslušnosti úřadů registru vozidel je dalším ulehčením pro majitele aut. Od začátku loňského roku už nemusí při převodu vozu na registr vozidel chodit prodávající i kupující zvlášť, ale stačí jediná návštěva.

Témata:  auto registr silničních vozidel sněmovna

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 8:44

Izrael v noci zaútočil na Írán, tvrdí tisk

Izrael v noci na pátek zaútočil na Írán. Uvedla to americká média s tím, že jde o odvetu za jeho víkendový útok.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy