Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Krvavý útok v baru: Útočníci brutálně zkopali manžele

Soud, ilustrační fotografie
Soud, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Česká Lípa - Brutální útok v českolipském baru, kde čtyři útočníci zkopali do krve manželský pár, dnes začal řešit liberecký Krajský soud.

„Mám vlastně zlomený obě lícní kosti, čelistní kost, vykopaný zuby a rozříštěnej nos," řekla televizi Prima napadená Dagmar Putíková.

„Deset centimetrů tržnou ránu nahoře, ucho napůl roztržený, vyražený zuby, ledviny jsem měl vlastně nakoplý," dodal napadený Miroslav Putík.

Dáša a Miroslav Putíkovi před dvěma lety. Byli rádi, že brutální útok v baru vůbec přežili. Útočníci podle obžaloby do obou kopali a bili je kovovými židličkami. Před soudem se dnes v Liberci objevili tři obžalovaní, čtvrtý se pro nemoc omluvil.

„Obžaloba byla podána pro zvlášť závažný zločin těžkého ublížení na zdraví spáchaný na více osobách," uvedl Radim Kadlček, státní zástupce.

Na záběrech z bezpečnostních kamer útočníci kopají a mlátí Miroslava Putíka do hlavy. To samé musela vytrpět i Dáša, to už ale na záznamu není.

„Já jsem se snažila k němu vždycky dostat, protože jich byla přesila, a to oni mě odráželi, protože mě vždycky kopli do obličeje," řekla napadená Dagmar Putíková.

A proč to všechno? Začalo to prý úplně nevinně, Miroslav a Dáša s kamarády popíjeli toho večera v jiném podniku, tam ale došlo jejich oblíbené pití a tak se pro něj Dáša s kamarádkou vydaly do sousedního baru, kde se setkala s jedním obžalovaných, Peterem Dirdou. Ten ji prý velmi vulgárně oslovil.

„Něco jsem jí řekl, já už nevím co, já jsem byl ožralej," řekl Primě obžalovaný Peter Dirda.

Dáša se po návratu do druhého baru svěřila Miroslavovi a ten se, také pod vlivem alkoholu, rozhodl, že bude její čest bránit i proti významné přesile. Co se stalo pak, to už obě strany popisují různě.

„Řeků jsem normálně slušně, jestli to je vůbec normální, takhle se bavit s lidma," řekl napadený Miroslav Putík.

„On přišel a napálil mi jednu bombu, on mě napad první, kdyby to nezačal on, tak se nic nestane," řekl Primě obžalovaný Peter Dirda.

Jenže bohužel - stalo se a čtveřici obžalovaných teď v případě odsouzení hrozí až dvanáct let vězení.

Témata:  krimi napadení soudy

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:23

Ukrajina může podle CIA prohrát válku s Ruskem ještě letos

Ukrajina může do konce letošního roku přehrát válku s Ruskem, pokud jí Spojené státy neposkytnou další vojenskou pomoc, varoval ve čtvrtek šéf americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) Bill Burns. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy