Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie obvinila muže, který měl držet děti v garáži, z vydírání a zbavení osobní svobody

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Litoměřic - Policie v pátek obvinila dříve zadrženého muže z vydírání a zbavení osobní svobody. Zdeněk Hryščenko měl děti násilím dotáhnout do speciálně upravené garáže, kde je deset dnů věznil.

Daniela a Janu z Litoměřic podle všeho věznil muž, který už na svém kontě jeden pokus o únos má. Zdeněk Hryščenko (36) se před dvanácti lety pokusil únest dvě děti z Českolipska, za což si také odseděl sedm let ve vězení. Pak se přestěhoval do Mlékojed na Litoměřicku, kde si také vyhlédl Janu a Dana.

Hryščenko měl děti věznit v garáži na okraji Ústí nad Labem, která byla speciálně upravěná tak, aby děti nebyly slyšet, kdyby volaly o pomoc. Měla zvukovou izolaci dokonce i na střeše. Únos zřejmě připravoval dlouho dopředu.

"Bylo to jako pokojík dětský, matrace na zemi, světlo, stůl. No prostě takový jako zařízený. Musel si to připravovat dlouho dopředu. Za těmi vraty byly ještě jedny železné dveře a ještě jedny dveře," popsal muž, který garáž viděl na vlastní oči.

Policie Hryščenka obvinila z vydírání a zbavení svobody. Děti se z celé události ještě vzpamatovávají.

Témata:  krimi únos / rukojmí děti

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy