Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Neuvěřitelná dopravní nehoda: Řidička chtěla zabít stopaře, nabourala

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

Semily - Neuvěřitelný směr nabralo vyšetřování původně obyčejné dopravní nehody na Semilsku, při které byl vážně zraněn osmapadesátiletý muž. Když se v nemocnici probral, policistům prozradil, že si vozidlo stopnul a že s ním řidička nabourala schválně, protože chtěla sebe i jeho zabít.

Muži v osudový večer 28. května ujel vlak. Rozhodl se, že místo čekání na další spoj si zkusí stopnout auto. Svezení mu nabídla osmatřicetiletá žena v Peugeotu 306. Muž ale netušil, že žena má hrůzostrašný plán.

Vůz krátce před desátou hodinou havaroval na silnici ze Semil na Slané. "Po projetí pravotočivé zatáčky vyjela řidička mimo vozovku a čelně narazila do zdi domu. Náraz byl tak silný, že vozidlo se od zdi odrazilo a narazilo do zděné stavby plynárenského zařízení," uvedla mluvčí libereckých policistů Vlasta Suchánková.

Muž utrpěl vážná zranění, která si vyžádala převoz do nemocnice. Žena byla zraněna jen lehce. Policisté byli na místě doslova pár vteřin po nehodě. Krátce předtím je totiž v zatáčce žena ohrozila, když s vozem vjela do protisměru. Policisté se otočili a chtěli vozidlo pronásledovat. Ujeli jen půl kilometru a našli ho nabourané.

Řidička byla původně podezřelá z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Když se ale zraněný spolujezdec probral v nemocnici, poskytl policistům šokující svědectví.

"Řidička během jízdy stále zvyšovala rychlost a v jednu chvíli najela i do protisměru, kde v tu chvíli projížděl policejní vůz. Aby se vyhnuli srážce s ním, strhl jí 58letý muž řízení. Ženu navíc žádal, aby zastavila, jinak z vozu vyskočí. Ta mu na to sdělila, že chce oba zabít a přidala plyn. Nárazu do zdi domu už nebylo možné zabránit," dodala policejní mluvčí Suchánková.

Vyšetřování převzala liberecká kriminálka a ženu obvinila z pokusu o vraždu. Soudce na ní na návrh státního zástupce uvalil vazbu. Vyšetřování stále probíhá a policisté čekají na další znalecké posudky, včetně psychiatrického vyšetření ženy. Pokud ji soud uzná vinou, hrozí jí, že ve vězení stráví 10 až 18 let.

Témata:  krimi pokus o vraždu dopravní nehody

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:55

Francie omezí kvůli olympiádě lety, povolá vzdušné taxíky

Během slavnostního zahájení olympijských her dne 26. července bude nad regionem Paříže po dobu šesti hodin uzavřena obloha v rámci rozsáhlé bezpečnostní operace. Oznámilo to vedení pařížských letišť, uvedla agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy