Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vláda schytala kritiku od komunistů. Prozradili, co s migrací

IX. sjezd KSČM v Praze
IX. sjezd KSČM v Praze
Foto: Martina Učňová / INCORP images

Praha - Vládní koalice by se místo dohadování měla zaměřit na problémy, které trápí občany. Tvrdí to poslanec za KSČM Alexander Černý v komentáři, který obdržel server EuroZprávy.cz. Podle něj by se měla řešit především migrace, a to ve spolupráci s dalšími zeměmi V4.

"Tak jako se mění doba, vyvíjí se i názory společnosti. Extrémistické nálady se objevují zpravidla při neschopnosti vrcholných politiků reagovat na problémy, které vnímají občané jako podstatné. Samozřejmě s tím souvisí i migrační krize," tvrdí poslanec.

Pokud vzniká pocit, že vláda lavíruje a nedělá dostatek pro to, aby se nás důsledky migrační krize nedotkly, budou podle něj občané oprávněně rozzlobeni. "Musíme odsoudit jakékoliv prosazování politických cílů za pomoci násilí. V demokratické společnosti takovéto způsoby nemají místo. Kancléřka Merkelová neustále argumentuje tím, že vše zvládá. Rozhodně však neřeší příčiny tohoto stavu," dodal.

Jedním z hlavních momentů dnešní situace je podle poslance vměšování se do vnitřních záležitostí jiných států. "Libye a Sýrie měly funkční režimy a do jejich rozbití se v žádné takové míře nekonala vlna běženců. Pokud není možné díky takovýmto postojům Západu najít rozumné celoevropské řešení, musíme být připraveni na svá vlastní opatření. V tomto lze hledat shodu s dalšími zeměmi V4, které nahlíží na tento problém realisticky," upozornil.

Připomněl i zprávu BIS, která hovoří o tom, že i na území ČR existuje potenciální hrozba teroristického útoku islámských džihádistů. Nikdo prý sice nechce vyvolávat paniku, ale tento fakt je podle poslance potřeba nebagatelizovat.

"Pokud EU dovolila, aby se po Evropě pohybovalo velké množství neznámých lidí z rizikových regionů, tak vzhledem k tomu, že máme uvnitř EU otevřené hranice, není možné vyloučit pohyb nebezpečných osob na našem území. Místo handrkování vládní koalice, která připomíná předchozí Nečasovu vládu, a s blížícími se volbami si vládní strany o to více na sebe připravují různé útoky, mám za to, že by se více měla věnovat problémům, které tíží naše občany," navrhuje.

Témata:  Alexander Černý KSČM uprchlíci

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 11:51

Počasí: Vítr v Čechách zesílí. Výstraha platí až do úterý

Úvod týdne nepřinese jen výrazné ochlazení způsobené přechodem studené fronty. Zesílí také vítr, upozornili meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V nárazech má dosahovat rychlosti přes 65 kilometrů za hodinu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy