Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Opozice zaútočila na Babiše: Že maká? Leda na své kampani

Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – Ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš se stal v pátek terčem kritiky, protože jel do Uherského Hradiště, místo aby se v Poslanecké sněmovně věnoval projednávání šesti zákonů, které předkládal. Páteční schůze tak byla po hodině předčasně ukončena. Ostře se do Babiše pustili šéfové pravicových opozičních stran Petr Fiala a Miroslav Kalousek. A teď se přidal také poslanec KSČM Alexander Černý.

Opoziční politici mluvili o neúctě a pohrdání Sněmovnou. To Černý připomíná hesla, se kterými vstupovalo hnutí ANO do politiky. „Andrej Babiš při svém rázném vstupu do politiky tvrdil, že chce makat, ale místo toho se primárně soustředí na svou permanentní kampaň. Na ní tedy maká velmi usilovně," píše v komentáři komunista.

Poukazuje na to, že místo, aby ve Sněmovně předkládal materiály, jezdí si po návštěvách. „Zákony, které se připravují na jemu svěřeném ministerstvu financí, se opakovaně neprojednávají kvůli jeho nepřítomnosti. Tento pátek si místo projednávání šesti vlastních předloh odjel na jižní Moravu," vysvětluje Černý.

Připomíná také, že to není poprvé, co se něco takového stalo. „Ani to není moc dlouho, co se místo důležitého jednání o čerpání evropských dotací soustředil na rozdávání koblih v Karlovarském kraji. Jindy byla zase schůze Poslanecké sněmovny předčasně ukončena, neboť se rozhodl věnovat lyžování ve Francii. Jistě to všichni pochopíme. Taková kampaň s rozdáváním koblih člověka unaví. Tímto způsobem toho tedy moc neodmaká," zlobí se poslanec.

„Premiér to má těžké, občas si zanadává, ale to je tak všechno, čeho je schopen, protože pak stačí, aby mu Andrej Babiš pohrozil ukončením koalice a premiér zase rychle zacouvá. V koalici se tradičně poté navzájem označují za podrazáky, což začíná krásně připomínat Nečasovu vládu, která se taky věnovala hlavně vzájemnému soupeření. Faktem je, že tato vláda je především vládou silných výroků, za kterými chybí nějaký obsah. Její výhodou je, že po předešlé zkušenosti i takováto udržovací vláda umí budovat svůj lepší obrázek. Ostatně na tom za peníze daňových poplatníků makají nejvíce," dodává ostře Černý.

Témata:  Alexander Černý Andrej Babiš

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy