Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman na jednání tripartity podpořil návrh rozpočtu

Miloš Zeman, prezident České repubilky
Miloš Zeman, prezident České repubilky
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Prezident Miloš Zeman na dnešním zasedání tripartity podpořil návrh státního rozpočtu pro příští rok. Novinářům to řekl na tiskové konferenci.

Podporu chce návrhu vyslovit i na příštím jednání kabinetu a uvažuje i o návštěvě Sněmovny při projednávání rozpočtu.

V aktuálním návrhu rozpočtu ministerstvo financí ve srovnání s červnem snížilo celkové výdaje a příjmy, a to o 15,4 miliardy korun. Plánovaný schodek zůstal na 60 miliardách korun. Celkové příjmy rozpočtu by tak měly příští rok být 1244,7 miliardy korun a výdaje 1304,7 miliardy korun. Vláda musí rozpočet schválit a poslat do Poslanecké sněmovny do konce měsíce.

Podle premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) dnes vláda na svém večerním jednání ještě rozpočet neschválí, premiér očekává pokračování debaty příští týden a schválení dokumentu za dva týdny.

Zeman novinářům řekl, že účast na dnešním jednání tripartity pro něj byla zajímavá a přínosná. Ocenil věcnou diskusi. "Já jsem podpořil návrh zákona o státním rozpočtu. A ne dnes, ale příště se objevím na vládě, abych tuto podporu vyjádřil i na vládě," uvedl.

Témata:  Miloš Zeman tripartita státní rozpočet

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:15

Zasedání Rady NATO – Ukrajina proběhne už v pátek, hlavním tématem bude protivzdušná obrana

Zasedání Rady NATO – Ukrajina, o které požádal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, se uskuteční v pátek. Zelenskyj by měl jednat s ministry obrany členských zemí Aliance, oznámil její generální tajemník Jens Stoltenberg.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy