Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Maminka vedla dceru do školy, partner ji mezitím vykradl

Školní pomůcky
Školní pomůcky
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Teplice - Zatímco maminka se starala o dceru, která šla poprvé do první třídy, její partner školu v Dubí vykradl! Chtěl si odnést monitor i další elektroniku, narazil ale na školnici, která zavolala policii.

První školní den prožívají úzkostně prvňáčci i rodiče. Nejinak to bylo v případě maminky, která vedla dcerku poprvé do školy v Dubí u Teplic. Jejího partnera ale zřejmě ceremoniál nebavil, a tak se chtěl po škole projít.

32letý muž pak nakoukl do učebny hudební výchovy a ukradl monitor, reproduktory i další elektroniku. Vytržené kabely pak zakryl učebnici a chtěl utéct. U dveří ze školy ale zjistil, že jsou zamčené a ven se nedostane.

Podle informací TV Nova se proto snažil věci vrátit na místo, na chodbě ale narazil na školnici. Z nedaleké policejní stanice pak za minutu dorazili strážníci. "Následně skončil na služebně, kde si převzal sdělení podezření z přečinu krádeže," uvedl policejní mluvčí Daniel Vítek.

Patnáctkrát odsouzený recidivista si ale nejspíš nemohl pomoct a ještě večer se pokusil vykrást v Teplicích auto. "Poškodil zámek u dveří auta, do kterého se mu ale nepodařilo vniknout," doplnil policejní mluvčí.

Nepoučitelného muže proto policisté vzali do vazby. "Muži, který se teprve v květnu vrátil z vězení, kde si odpykával trest za majetkovou trestnou činnost, hrozí s ohledem na jeho pestrou trestní minulost až tříleté vězení," uzavřel Vítek.

Témata:  krimi krádeže školství

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy