reklama

K hromadnému útěku došlo během velikonočního pondělí, policejní mluvčí Dagmar Brožová potvrdila, že se ztratilo sedm chlapců a dvě dívky. Některé z nich se již podařilo vrátit zpět, jiní jsou stále na útěku. Po jedné z dívek ale vyhlásili domažličtí kriminalisté pátrání kvůli podezření z krádeže.

Výchovný ústav v Hostouni je navštěvován policií velice často. K útěkům dochází každou chvíli, v loňském roce zaznamenala policie 280 případů, v letošním roce už 113. Navíc zde policisté nezasahují jen kvůli útěkům, ale často musí řešit závažné přečiny, od krádeží až po napadání vychovatelů i policistů.

Loni v říjnu po útěku napadla zadržená chovankyně policistu přímo na služebně. Nejdřív mu nadávala a potom po něm hodila kovovou židli. "Způsobila mu tím oděrky a pohmožděniny hlavy a lokte. Mladistvé dívce za spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě hrozí vzhledem k jejímu věku poloviční trest než dospělému pachateli, tedy až dva roky odnětí svobody," uvedla k případu Dagmar Brožová.

K dalšímu incidentu došlo loni v červenci, kdy tři chovanci napadli vychovatelku s cílem ji okrást o peníze, mobil a klíčky od auta. Celou akci si navíc předem dobře promysleli a připravili.

Hledaná Nikole Serýnková (15) je přibližně 150 centimetrů vysoká, má štíhlou postavu a tmavé dlouhé vlasy. V případě jakýchkoliv informací kontaktujte bezplatnou policejní tísňovou linku na čísle 158 nebo můžete informace předat na kterékoliv policejní služebně.