Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman promluvil o svém zdravotním stavu. Jak se vyvíjí jeho nemoci?

Miloš Zeman, prezident ČR
Miloš Zeman, prezident ČR
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – Hlasitě se spekuluje o tom, zda bude Miloš Zeman v příští prezidentské volbě obhajovat svůj post. Hlava státu se rozhodne až v březnu, uvedl to pro Českou televizi. Kromě toho promluvil také o svém zdravotním stavu.

Nemoci, jimiž Zeman trpí, se v poslední době nezhoršily, dokonce se mu zlepšily hodnoty cukrovky. „Cukrovka je nevyléčitelná, ale může se zlepšovat, což se právě stalo," odpověděl prezidenta na otázku ohledně svého zdravotního stavu. "Je to jedna ze dvou nemocí, které mám a které mne budou doprovázet až do konce života," poznamena

Polyfunkční neuropatie, kvůli níž musí chodit s hůlkou, se podle něj nelepší, ale ani se nezhoršila. Jde o porušení nervů, kvůli kterému nemá cit v nohou od kotníků dolů. „Nemohu říci, že se zhoršuje, ale na rozdíl od té cukrovky se nezlepšuje," řekl prezident o druhé chorobě, která ho dlouhodobě trápí.

Už loni na konci dubna se Zeman pochlubil, že kromě cukrovky a neuropatie ho nic jiného netrápí. „Plíce, protože jsem vášnivý kuřák, jsou naprosto čisté. Nedávno jsem byl na rentgenu, říkali: 'Vy jste nekuřák, že?' A prostatu, pravil profesor Dvořáček, prostatu mám jako panic," prohlásil. Na konci srpna Zeman oznámil, že lékaři mu diagnostikovali čtyřicetiprocentní ztrátu sluchu.

Zeman je znám svým nepříliš zdravým životním stylem a zálibou v kouření a alkoholu. Jeho životospráva se dostala do popředí zájmu v době prezidentské volby a hlavně po převzetí funkce.

„Kdykoliv upadnu, spadnu ze schodů nebo zavrávorám, novináři napíšou, že jsem pod parou. Kéž by to byla pravda, protože bych mohl vystřízlivět," doplnil svá slova typickým bonmotem.

Témata:  Miloš Zeman

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 13:31

Zatčení asistenta poslance AfD v Německu. Je podezřelý ze špionáže pro Čínu

Německá policie zatkla v Drážďanech muže podezřelého ze špionáže pro Čínu. Jde o asistenta Maximiliana Kraha, lídra kandidátky krajně pravicové Alternativy pro Německo (AfD) ve volbách do Evropského parlamentu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy