Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

O důchodce se starala roky. Pak s pečovatelkou zažil peklo

Důchodci
Důchodci
Foto: Pixabay

Plzeň - Pečovatelka, která se starala o důchodce z Plzně, navedla své známé, aby ho oloupili. Zjistila totiž, že má doma téměř tři čtvrtě milionu korun. Dva násilníci se podle obžaloby dostali do bytu, muže zbili a krabici naditou penězi sebrali. Případ ve čtvrtek řešil Krajský soud v Plzni.

Osmdesát dva korun, to je vše, co panu Sedlákovi z celoživotních úspor zbylo. Pečovatelka k němu docházela řadu let. Ani dnes se mu o tom se slzami v očích nemluvilo snadno."Já na ní neměl nejmenší podezření, chovala se mile, vstřícně," popsal v rozhovoru pečovatelku Josef Sedlák.

Podle obžaloby se Martina Šůchová u piva svému známému Františku Řezáčovi zmínila o tom, že senior má v obývací stěně schované statisíce a tak zosnovali plán. Ošetřovatelka si půjčila klíče od seniorova bytu a nechala si je přidělat v zámečnictví.

Ty pak podle obžaloby známému dala a on do bytu poslal svého syna s jeho nevlastním bratrem, aby peníze vzali. Senior je při tom ale nachytal. "Ten mě porazil, to křesílko letělo až dozadu, tam vyrazilo ty dveře spodní. Zmačknul mě na krku a tak a já jsem akorát stačil říct, co děláte," popisuje přepadení okradený senior.

Ze skříně ukradli přes šest set tisíc korun a pak na něj ještě obývací stěnu shodili. Důchodce skončil v rukou lékařů. "Jedná se o selhání lidského faktoru, zaměstnanec skončil v organizaci na hodinu a to je vše, co k tomu můžeme uvést," komentoval situaci Vladimír Chuchler z Městského ústavu sociálních služeb Plzeň.

Pachatelům hrozí až dvanáct let za mřížemi. Pečovatelka a organizátor si můžou v případě odsouzení odsedět až 8 let. Verdikt bude vynesen zítra.

Témata:  soudy senioři důchodci

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy