reklama

Tragedie se stala loni 18. prosince v Horní Olešné na Jindřichohradecku. Obžalovaný se se svou ženou seznámil v osmdesátých letech, když byl na vojně v Čechách. Po založení rodiny se odstěhovali na Slovensko. Obžalovaný řekl, že loni zjistil, že je mu žena nevěrná s jeho nejlepším kamarádem.

Měl z toho prý deprese, chtěl se zabít, koupil si zbraň a chtěl se zastřelit. Řekl to manželce, která vše nahlásila policii. Poté podle své výpovědi zjistil, že manželka odešla a vybrala část úspor z jejich společního účtu.

S jedním se svých synů se rozhodl jet k rodičům manželky na Jindřichohradecko. Manželka tam nebyla, ale synovi po telefonu řekla, že se k muži nevrátí.

Rozhodl se, že ještě za tchyní a tchánem pojede. Chtěl s nimi mluvit, aby dceru přemluvili k návratu. "Začali mi ale nadávat. Křičeli, že je dobře, že ode mě odešla. Vytáhl jsem zbraň a namířil na svou hlavu, chtěl jsem aby mě vyslechli," řekl.

"Nevím, co to do mě vjelo, nevěděl jsem, co dělám, začal jsem je mlátit pistolí, viděl jsem kufřík s noži, vytáhl nůž a oba píchl," uvedl "Byl jsem v amoku, třásl jsem se, plakal. Nemohl jsem řídit, nakonec jsem vyrazil na Slovensko, rozbitou zbraň jsem zprovoznil, chtěl jsem se zabít, opil jsem se a probudil se na policii, kde jsem se přiznal k vraždě tchána a tchyně. Lituji všeho, co jsem udělal, mám zkažený celý život," řekl.

Švagr obžalovaného soudu řekl, že jeho zavražděný otec měl obžalovaného rád. "Jeho manželka, má nevlastní matka, mi říkala, že ho nemá ráda, protože je arogantní k její dceři. Prý vyhrožoval, že je zabije. Nebrali jsme to vážně, netušili jsme, že toho bude schopný," řekl svědek.