Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vosy v lese na Opavsku pobodali alergika, hledali ho záchranáři v sanitkách i vrtulníku

Vosy, ilustrační fotografie
Vosy, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Opava - Lidé se spojili, aby zachránili muže, kterého v sobotu na Opavsku pobodaly vosy. Kvůli alergické reakce ztratil vědomí a hrozilo, že zemře. Záchranáře nakonec k muži v hustém lese dovedli až svědci.

Muž si vyšel na houby nebo na procházku do hlubokého lesa u Suchých Lazců. Příjemné odpoledne se ale změnilo v horor, pobodalo ho totiž několik vos, na jejichž štípnutí má alergii. 38letý muž upadl do bezvědomí a dokonce hrozilo, že zemře.

Svědci přivolali pomoc po jedné hodině odpoledne, ani tak ale neměl muž vyhráno. V hustém lese ho hledali záchranáři v sanitkách i vrtulníku, nemohli ho ale ani najít, ani v blízkosti lesa přistát. Situaci komplikovalo i to, že v místě nebyl telefonní signál.

Všechno ale dobře dopadlo. "Operátorům se podařilo dohodnout, že jeden ze svědků události doběhne z lesa na určené místo, kde se spojí s posádkou ZZS. Záchranáře pak muž dovezl osobním vozidlem až k postiženému," uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Asi dva kilometry k muži v bezvědomí dojela nakonec i sanitka. Záchranářům se podařilo pacienta zachránit a ve stabilizovaném stavu ho přepravili do ostravské nemocnice. "Úspěšný a včasný zásah byl možný díky kvalitní spolupráci zasahujících posádek, operátorů ZZS i svědků události," dodal Humpl.

Témata:  vosy život

Aktuálně se děje

2. května 2024 10:02

Hamás odmítl další nabídku Izraele na příměří

Islamistické hnutí Hamás odmítá současný návrh dohody o příměří a propuštění rukojmí v pásmu Gazy, chce však pokračovat v jednáních. S odvoláním na izraelská média o tom informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy