Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Celní správa příští rok přijme až 300 nových zaměstnanců kvůli EET

Celníci
Celníci
Foto: www.rozhlas.cz

Praha - Celní správa chce příští rok přijmout 200 až 300 nových zaměstnanců, nábor souvisí s rozšířením kompetencí celníků o dohled nad EET, kontrolu hazardu a vyšetřování daňových úniků.

Celníci podle České televize oficiálně plánují přijmout letos a příští rok 400 nových zaměstnanců, což představuje desetinu jejich současného stavu.

"Bylo by to možné, kdyby ve stejné situaci nebyla policie a další státní orgány. (...) Takže to bude složité. Nemůžu říct přesně, kdy je nabereme, ale v tuto chvíli celní správa za letošní rok nabrala asi 170 nebo 180 nových lidí, takže když by to takto pokračovalo, kolem 200 až 300 lidí bychom mohli mít příští rok nabráno," řekl generální ředitel celní správy Milan Poulíček v dnešním pořadu Otázky Václava Moravce.

Konkrétně pro oblast trestního řízení letos hodlá přijmout stovku nových zaměstnanců, stejný počet nováčků chce i v příštím roce. Pokud by se pak pravomoci celníků rozšířily i na vyšetřování trestných činů u přímých daní, chtěl by Poulíček do roku 2019 zvýšit počet zaměstnanců o dalších sto lidí.

V souvislosti s úsilím o další rozšíření pravomocí odmítl, že by se celníci snažili "přetahovat" kolegy od policie. "Dnes přecházejí celníci k policii, oni si samozřejmě naše nejlepší lidi vytipují," podotkl.

O posílení pravomocí celníků při vyšetřování daňových trestných činů usiluje ministr financí Andrej Babiš. Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD), pod kterého spadá policie, je ale proti.

Témata:  celníci elektronická evidence tržeb

Aktuálně se děje

16. května 2024 9:38

Putin a další světoví lídři odsoudili útok na Fica

Ruský prezident Vladimir Putin poslal slovenské prezidentce Zuzaně Čaputové telegram v souvislosti s atentátem na premiéra Roberta Fica. Kreml útok na předsedu vlády odsoudil jako naprosto nepřijatelný, uvedla agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Petr Pavel

Pavel vyzval k podpoře Ukrajiny i hledání konce války

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.