Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mladíci v metru brutálně napadli muže, policie prosí veřejnost o pomoc

Oprava stanice metra Národní třída stála 671 milionů korun
Oprava stanice metra Národní třída stála 671 milionů korun
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Praha - Policie žádá veřejnost o pomoc při pátrání po šesti mladících, kteří v metru bezdůvodně napadli muže. Útok se stal 25. července večer mezi stanicemi Palmovka a Hloubětín na trase B.

Šestice mladíků oslovila svou oběť okolo 21:00 ve stanici metra Palmovka. Muž s nimi ale odmítl komunikovat, načež mu začali vulgárně nadávat. Po příjezdu vlaku nastoupili útočníci i jejich oběť do stejného vozu, kde se agrese stupňovala.

"Po několika nadávkách a výhrůžkách jeden z nich přišel k poškozenému a bezdůvodně ho udeřil pěstí do obličeje. Posléze se k útočníkovi přidal další ze skupiny a s boxerem na ruce začal bít poškozeného do obličeje," popsala událost policejní mluvčí Iveta Martínková.

Muže se zastal spolucestující, kterého útočníci také napadli. Ve stanici metra Hloubětín mladíci vystoupili. Jejich oběť dojela až na Černý Most, kde musela vyhledat lékařskou pomoc.

Totožnost útočníků se dosud nepodařilo určit. Kriminalisté proto dnes zveřejnili fotografie a videa pořízená bezpečnostními kamerami. Veškeré informace lze volat na tísňovou linku 158.

Témata:  krimi napadení metro

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 10:02

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě UNRWA

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA). Ta přišla v pondělí s informacemi, že Tel Aviv nikdy nevyjádřil obavy ze zaměstnanců UNRWA, jejichž seznam dostává každoročně od roku 2011.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy