Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tragická nehoda v Zábřehu: Jediný přeživší bojuje o život

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

Olomouc - Muž (52), který jako jediný z pětičlenné posádky osobního auta přežil sobotní tragickou nehodu v Zábřehu na Šumpersku, je stále v kritickém stavu.

Muž utrpěl těžké poranění hlavy, hrudníku, břicha a vnitřních orgánů. "Je stále v kritickém stavu, rozhodující pro něj budou nejbližší dva až tři dny," uvedl dnes ráno mluvčí olomoucké fakultní nemocnice Egon Havrlant.

Kromě osmadvacetiletého řidiče osobního auta, který nehodu pravděpodobně zavinil, zemřela ještě čtyřiadvacetiletá žena a muži ve věku 20 a 47 let.Šlo o Ukrajince.

Řidič vozu Škoda Felicia podle policie zřejmě nedal přednost autobusu, který jel po hlavní silnici.

Počtem obětí je to druhá nejtragičtější nehoda v Olomouckém kraji za posledních pět let. S ještě tragičtějšími následky skončila v únoru 2011 srážka dvou aut na rychlostní silnici R46 u Prostějova. Zahynulo šest lidí, z toho jedno dítě. Nehoda se stala poté, co jedno osobní auto přeletělo svodidla.

Témata:  dopravní nehody nehody aut

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 13:25

Důchody se lidem opět zvýší. O kolik by mohly stoupnout?

Až na začátku příštího roku se lidem opět zvýší důchody. O výši příští valorizace by mělo být jasno v létě, vyšší penze pak budou senioři pobírat od ledna 2025. Podle odhadů ministerstva práce a sociálních věcí vedeného Marianem Jurečkou (KDU-ČSL) by důchody měly vzrůst přinejmenším o dvě procenta. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy