Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž dostal za vraždu tchyně a jejího partnera 20 let. Čin byl brutální a plánovaný, tvrdí státní zástupce

Soudy, ilustrační fotografie
Soudy, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

České Budějovice - 51letý muž, který se minulý týden přiznal k vraždě tchyně a jejího partnera, dostal 20 let vězení. Nepravomocně o tom dnes rozhodl českobudějovický soud.

Tragická událost se stala v prosinci 2015 na Jindřichohradecku. Muž tam tehdy přicestoval ze Slovenska, kde se svou rodinou žil. Před soudem tvrdil, že si nedokáže vysvětlit, proč k tragédii došlo a dodal, že útok na tchýni a jejího partnera neplánoval. "Byl to zkrat, který si nedokážu vysvětlit. Lituji toho, co se stalo a chci se všem omluvit," uvedl dnes před soudem obžalovaný.

Podle státního zástupce se však na svůj čin připravoval. Podobně hovořil i soudní znalec z oboru psychologie Václav Šnorek. "Jeho jednání bylo pravděpodobně plánované. Z odchodu manželky vinil její rodiče. Průběh toho činu byl brutální," uvedl.

Obžalovaný loni čekal na tchyni a jejího partnera v obci na Jindřichohradecku několik hodin. Když se oba senioři vrátili domů, pohádal se s nimi. "Začali mi nadávat. Křičeli, že je dobře, že ode mě (žena) odešla," řekl.

Témata:  vražda soudy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy