Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Majitel psů, kteří zabili chlapce, je zřejmě utratí

Pes, ilustrační fotografie
Pes, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Lužec nad Cidlinou - Majitel psů, kteří v Lužci nad Cidlinou zabili pětiletého chlapce, plánuje udělat velmi radikální krok. Svých mazlíčků se zbaví. S některými psy byly sice problémy už dříve, definitivně se rozhodl ale až po tragédii.

Psí smečka budí pořádný respekt, podle místních je navíc opravdu nebezpečná. Hlasité štěkaní by obyvatelé obce ještě prominuli, ale psi se ven dostávají skrz plot a navíc údajně způsobují velké škody.

"Ten jeden pes už zakousl prase i sousedovi psa," říká jedna ze sousedek. "Mě napadli pětkrát," postěžovala si TV Nova žena z vedlejšího domu. Že by se mohlo stát ještě něco horšího, ji prý ale ani ve snu nenapadlo.

Jenže strach ze psí smečky se ukázal jako oprávněný. Jeden z devíti psů totiž způsobil smrtelná zranění teprve pětiletému chlapci, který utekl tatínkovi a začal se prohánět po zahradě.

"Je to neštěstí," říkají sousedé. V šoku je ale sám majitel psů. Nic podobného se prý nikdy nestalo. Nic nenasvědčovalo tomu, že chlapec by mohl být v nebezpečí.

"Budu psy dávat rozhodně pryč, asi je utratím," rozhodl se po útoku psa majitel, který má sám vlastní děti a strach o rodinu.

Policie zatím nikoho neobvinila, to se ale může během následujících dnů změnit. "Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu z usmrcení z nedbalosti," sdělil policejní mluvčí Jan Čížkovský.

Témata:  napadení zvířaty psi

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:55

Lavrov se rázně obořil na Izrael. Obhajuje požadavky Íránu

Rusko dalo Izraeli jasně najevo, že Írán "nechce eskalaci" napětí v regionu Blízkého východu. Uvedl to v pátek ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov v reakci na noční útoky v Íránu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy