Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Za nehodu vlaku s autobusem zřejmě může chyba semaforu

Nehody vlaků
Nehody vlaků
Foto: Pixabay

Plzeň - Blízko Lužan na jižním Plzeňsku se dnes ráno na železničním přejezdu srazil vlak s autobusem. Při nehodě se zranil jeden člověk. Naštěstí jen lehce. Na nehodě se mohla výrazně podepsat i zvláštní dopravní situace v místě - úsek silnice u přejezdu se totiž rekonstruuje.

Podle prvních informací policie, vjel řidič autobusu mezi Lužany a Borovy na železniční přejezd se světelnou signalizací bez závor ráno krátce před šestou hodinou. Jenže silnice se hned za přejezdem opravuje a provoz je tam řízen kyvadlově.

Autobus neprojel a zůstal stát zadní částí v kolejišti. Na semaforu u opravované silnici se totiž tou dobou rozsvítila červená. A než stačil řidič autobusu jet dál, místem naneštěstí projížděl osobní vlak. Strojvedoucí neměl šanci zareagovat a soupravu ubrzdit a následoval náraz.

V autobuse tou dobou jela společně s řidičem pouze jednašedesátiletá žena. Ta naštěstí seděla v přední části autobusu a utrpěla tak jen lehké zranění. Zdravotníci ji převezli do nemocnice. Ve vlaku cestovalo 24 lidí, těm se nestalo nic.

Provoz na trati mezi Plzní a Železnou Rudou byl samozřejmě přerušen. pro pasažéra z vlaku přijel náhradní autobus. Nehodu vyšetřují policisté a drážní inspekce. Ti určí míru zavinění řidiče z havarovaného autobusu. František Nyklas - televize Nova.

Témata:  nehody autobusů nehody vlaků

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 11:46

Ruské regiony ruší kvůli Ukrajině vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy