Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pražské vánoční trhy v ohrožení? Magistrát ještě nemá nového pořadatele

Prahu ovládli Mikuláši, čerti a andělé
Prahu ovládli Mikuláši, čerti a andělé
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Současnému pořadateli vánočních trhů v centru Prahy vypršela smlouva a město stále nemá jasno v tom, kdo letošní trhy bude pořádat. Nový organizátor měl přitom být vybraný už na konci prázdnin.

Podle magistrátu probíhalo výběrové řízení na nového provozovatele vánočních trhů až do poloviny srpna. Věcí se pak prý zabývala také majetková komise, která radě města doporučila vítěze.

Nejlepší nabídku ale údajně předložila právě firma, která pořádala trhy už v minulých letech a které byla smlouva vypověděna už v roce 2014.

Nové výběrové řízení hlavní město vypsalo letos v květnu. Podle radních byla důvodem ukončení spolupráce nevýhodná smlouva. A i přesto, že se pražské vánoční trhy umísťují v žebříčcích nejkrásnějších vánočních akcí světa a jsou časově náročné na přípravu, zatím není jasné, kdo si je vezme do režie.

Obvykle se s hledáním vánočního stromu začíná už v létě, problém by mohl nastat také s majiteli stánků, kteří chtějí smlouvy dlouho dopředu. Nabízí se tedy otázka, zda se i po výběru organizátora vše stihne do 26. listopadu, kdy by měly vánoční trhy v centru Prahy začít.

Témata:  Praha Vánoce

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy