Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pitva odhalí, který pes zabil malého chlapce (5) v Lužci

Pes, ilustrační fotografie
Pes, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Lužec nad Cidlinou - Kriminalisté stále vyšetřují případ smrti pětiletého chlapce, kterému psi v Lužci nad Cidlinou prokousli krk. Stalo se to v okamžiku, kdy chlapec vběhl na zahradu majitele psů. S těmi byly ve vesnici problémy už v minulosti. Na to, že nejsou zabezpečení, upozorňoval i starosta Lužce.

Šestici psů majitel zpravidla zavírá do kotce, další tři se prohánějí po zahradě, jak se jim zlíbí. Dostat se nejen z kotce, ale i ze zahrady do vesnice pro ně nebyl v minulosti problém. Jako smečka se pak psi různých ras i chovali.

"Už jsme takový případ řešili, majiteli jsem říkal, že je musí zabezpečit, dostal výstrahu, že mu hrozí až 50 tisíc pokuta," vzpomíná starosta Lužce Petr Drahokoupil.

Chlapec si chtěl zřejmě hrát na zahradě, hned naproti přitom bylo dětské hřiště. Otci prý zmizel z očí a psi se za ním rozběhli. Za stodolou ho našel otec s majitelem, když už bylo pozdě.

Který ze psů se proměnil v zabijáka, by měla prokázat pitva. Majitel psů je přesvědčený, že jako první zaútočil ten s nejnevinnějším výrazem.

Přestože majitel tvrdí, že by ho nikdy nenapadlo, že jeho psi mohou způsobit takovou tragédii, děti své přítelkyně, dvou a čtyřleté, z domu okamžitě odvezli k příbuzným. Muž slibuje, že psa, který dítě zardousil, nechá utratit.

To ale nebude tak jednoduché, zdravý pes, který zrovna na nikoho neútočí, být utracen nesmí. Každopádně kriminalisté si nechají vypracovat kynologický posudek, a pokud odborník označí psy za nebezpečné, policie je může majiteli zabavit.

Témata:  psi napadení zvířaty

Aktuálně se děje

20. května 2024 18:44

20. května 2024 13:17

Pavel tlačí na přijetí eura. Česko podle něj nemá na výběr

Prezident Petr Pavel na konferenci ReVize Česka zdůraznil klíčový argument pro přijetí eura – charakter české ekonomiky, která je výrazně exportní a většinu své produkce uplatňuje v eurozóně. Podle Pavla je ekonomická budoucnost a prosperita České republiky výrazně provázána s eurozónou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy