Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

U školy v Praze střílel muž, na místo vyrazila zásahovka

Praha
Praha
Foto: Pixabay

Praha - Nedaleko základní školy v Jitřní ulici v pražských Hodkovičkách se ve čtvrtek dopoledne ozvala střelba. Tu měl na svědomí muž, který střílel z okna bytu v panelovém domě v Půlnoční ulici. Policie místo uzavřela. Muž se policistům vzdal

Na místo střelby hned zamířili policisté v neprůstřelných vestách s helmami na hlavou. Na místo mířila i zásahová jednotka. Nejbližší okolí domu, odkud se měla střelba ozývat, policisté uzavřeli.

Děti z nedaleké základní školy měli nařízeno, aby budovu školy neopouštěly. Policie zvažovala také evakuaci školní budovy. Policisté pachatele krátce před 13. hodinou zadrželi. Zásahové jednotce sám otevřel dveře svého bytu.

Podle prvotních informací z místa měly být příčinou střelby sousedské spory. Nespokojený soused vystřelil do vzduchu a sousedům vyhrožoval, že příště vystřelí po nich. Sousedé proto zavolali policii. Té se muž sám vzdal. Zbraň byla podle všeho plynová.

Témata:  krimi střelba v ČR Praha

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy