Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dvě zamilované dětí se stále nenašly, třetí den se pohřešují

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Třináctiletá Mija a čtrnáctiletý Petr jsou už třetí den na útěku. Mimo domov strávila zamilovaná dvojice už dvě noci. Jejich rodiče jsou hrůzou bez sebe a hledají je na vlastní pěst. Kromě kamarádů a známých po nich samozřejmě pátrají i desítky policistů po celém Česku.

Novodobí Romeo a Julie jen před pár týdny oslavili narozeniny. Zamilované děti, které byly zvyklé být spolu denně. Nedávno se čtrnáctiletý Petr přestěhoval se svými rodiči do Všestar, do obce nedaleko Prahy.

Původně ale spolu chodili do školy na pražském Proseku, kterou teď Mija navštěvuje sama bez své lásky. "Stýkali se dál, neměli nic zakázaného. Jen se neviděli tak často, jako když chodili do stejné školy," popsala okolnosti matka Miji.

To je ale zřejmě trápilo natolik, že spolu utekli. Rodiče strachy už dvě noci nespali. "Pražští a středočeští kriminalisté pátrají po třináctileté dívce, která odešla z domova a doposud o sobě nepodala zprávu. Dívka měla odejít společně se svým o rok starším přítelem," sdělila policejní mluvčí Iveta Martínková.

Mija měří asi 165 cm, má hnědé oči, dlouhé blond vlasy. Na sobě měla fialovo-růžové kalhoty a černou bundu. Má rovnátka s černými gumičkami a nosí brýle. Petr je vysoký asi 170 cm, je hubený, má hnědé vlasy i oči. Desítky policistů po celé zemi jsou v pohotovosti.

Podle zjištěných informací by se dvojice mohla pohybovat na území Prahy nebo Brna, nicméně není vyloučeno, že by mohli kdekoliv. Mija s Petrem se také pohybovali v okolí holešovického nádraží, kriminalisté tady naposledy zaznamenali signál jejich mobilních telefonů, pak si je vypnuli.

Pokud jste mladou dvojci viděli , kontaktujte linku 158.

Témata:  krimi pohřešované osoby

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:23

Rakušan si prosadil změny v zákoně o zbraních, vláda novelu schválila

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy