Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Štein považuje svoje odvolání za neplatné, dál šéfuje VoZP

Všeobecná zdravotní pojišťovna
Všeobecná zdravotní pojišťovna
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Karel Štein trvá na tom, že je i nadále ředitelem Vojenské zdravotní pojišťovny. Jednání správní rady, která ho dnes na svém jednání odvolala, považuje podle prohlášení zaslaného ČTK za nezákonné.

Proti podobným praktikám se chce Štein bránit všemi dostupnými prostředky. Za nezákonné označilo předtím počínání rady i ministerstvo zdravotnictví.

Devět z 15 členů rady podle informací ČTK odvolalo i svoji předsedkyni Jitku Šebkovou a na její místo zvolila dosavadní místopředsedkyni Lenku Poliakovou. Právě Poliaková, která v radě zastupuje ministerstvo financí, jednání správní rady na dnešek svolala.

Podle ministerstva zdravotnictví jí k tomu ale chybělo oprávnění a u dvou ze členů rady navíc existují právní pochybnosti o oprávněnosti členství.

Rozhodnutí o svém odvolání označil Štein za nevymahatelný akt. "To osvědčují nejméně tři právní stanoviska a dále i zveřejněné stanovisko ministerstva zdravotnictví," uvedl v prohlášení.

Témata:  VZP Karel Štein Ministerstvo zdravotnictví

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy