Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Opilý řidič obvinil po nehodě z opilosti policisty

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

Prostějov - Opilý řidič, který v sobotu zavinil dopravní nebodu na Prostějovsku, má ještě další problém. Křivě obvinil policisty z podnapilosti, za což mu hrozí pokuta až 20 tisíc korun.

Řidič (33) nejprve s Audi havaroval ve Vrbátkách na Prostějovsku a poškodil okrasné stromky před rodinným domem. Z místa jej vyprostil projíždějící řidič nákladního vozu.

"Při vyprošťování muž jevil zjevné známky opilosti, proto jeden ze svědků události věc oznámil na linku 158," sdělil prostějovský policejní mluvčí František Kořínek.

Policisté auto vypátrali o čtyři kilometry dále v Hrdibořicích. Řidiči naměřili dechovou zkoušku 2,83 promile alkoholu. "Muž s policisty nespolupracoval a odmítl podepsat výtisk s výsledkem dechové zkoušky i lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu. Dokonce policisty obvinil z toho, že pod vlivem alkoholu jsou oni," uvedl policejní mluvčí.

Kvůli jeho obvinění musel na místo přijet nadřízený policistů, alkohol byl u nich následně vyloučen.

Muži nyní hrozí za řízení v opilosti. Nepravdivým obviněním policistů z opilosti se navíc dopustil přestupku proti občanskému soužití.

Témata:  dopravní nehody Policie ČR alkohol

Aktuálně se děje

11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy