Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Auto srazilo na přechodu v Opavě ženu a její dvě děti

Autonehoda
Autonehoda
Foto: Pixabay

Opava - Osobní auto dnes ráno srazilo na přechodu v Opavě ženu a její dvě děti mířící do školy. Osmiletý chlapec utrpěl těžká zranění. Policisté hledají svědky, přihlásit se mohou prostřednictvím linky 158.

Nehoda se stala okolo 07:45 nedaleko školy v Opavě-Kateřinkách. Řidič (19) podle mluvčího policie René Černohorského přehlédl skupinku přecházející silnici. "Tvrdí, že jej oslnilo slunce," řekl Černohorský.

Osmiletý chlapec utrpěl poranění hlavy a těžké zranění nohy. Záchranáři jej převezli do ostravské fakultní nemocnice. "U sedmileté dívky vyslovil zasahující lékař podezření na otřes mozku a byla předána na chirurgické ambulanci Slezské nemocnice v Opavě. Do stejného zdravotnického zařízení jsme transportovali také čtyřiačtyřicetiletou ženu, a to s poraněním hlavy. Její zranění se jevilo jako lehké," uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Policisté nyní zjišťují okolnosti nehody. Provoz na přechodu pro chodce řídil na základě pověření opavského magistrátu pětašedesátiletý muž.

Témata:  dopravní nehody Opava děti

Aktuálně se děje

7. května 2024 12:10

Putin složil přísahu a stal se ruským prezidentem na dalších šest let

Jednasedmdesátiletý ruský prezident Vladimir Putin se v úterý v Kremlu oficiálně ujal dalšího šestiletého mandátu po březnovém vítězství ve volbách hlavy státu. O složení přísahy informoval předseda ruského ústavního soudu Valerij Zorkin.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy