Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Za Blokem proti islámu stojí Bárta, slíbil 60 milionů, tvrdí Konvička

Vít Bárta
Vít Bárta
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Praha - Někdejší předseda strany Věci veřejné a podnikatel Vít Bárta se opět na scéně. Podle lídra Bloku proti islámu Martina Konvičky stojí právě on na pozadí spojení iniciativy se stranou Úsvit v říjnových volbách.

Bývalý představitel Bloku proti islámu Martin Konvička vypodíval na policii kvůli trestnímu oznámení, které na něj podala jeho někdejší kolegyně Jana Volfová. Podle MF Dnes během výslechu detailně popsal spory o peníze, které doprovázely spojení jeho iniciativy s parlamentní stranou Úsvit - Národní koalice. 

Konvička tvrdí, že na spojení těchto dvou politických subjektů mohl vydělat 60 milionů korun. Podle jeho výpovědi byl ale celý plán vytvořen právě bývalým předsedou Věcí veřejných Vítem Bártou, podíl na něm prý měla i bývalá místopředsedkyně Bloku proti islámu Jana Volfová.

"Předestírali mi geniální plán na úplné propojení mé občanské aktivity a osiřelých poslanců Okamurova Úsvitu. Jsou to neschopní blbci, budou dělat to, co si budeme přát, a ty na své aktivity získáš 60 milionů korun státních peněz, malovali světlou budoucnost protiislámského hnutí," vypověděl podle deníku Konvička.

Konvička už před několika měsíci přiznal, že mu "Vítek tu a tam s něčím pomůže". Slova Martina Konvičky ohledně Víta Bárty prý také potvrdilo i několik poslanců. Bárta ale odmítá na jeho slova jakkoliv reagovat.

"Mě žádný takový (a hlavně nesmyslný) slib nikdo nedal. Finanční prostředky které máme jsou určeny na práci, kampaň, legislativu.. Těžko je může kdokoli, komukoli slibovat. Ale možná to je pravý důvod, proč pan Konvička smlouvu o spolupráci mezi BPI a Úsvitem (kterou sám podepsal), vypověděl. Bylo to poté, co jsme odmítli dávat komukoli!! peníze "na ruku". Jasně jsme řekli, že prostředky půjdou POUZE DO SPOLEČNÉ KAMPANĚ. Z toho co pan Konvička říká je zřejmé, že se domlouval na "jiných" věcech nejen za zády Úsvitu, ale i ostatních členů Bloku. To je realita. Závěr nechme na Policii ČR, která to řeší," uvedl v reakci pro server Globe24.cz 1. místopředseda hnutí Úsvit – národní koalice Marek Černoch.

Témata:  Vít Bárta Martin Konvička Jana Volfová

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 14:44

Hamás zvažuje izraelský protinávrh ohledně možného příměří v Pásmu Gazy

Palestinské militantní hnutí Hamás v sobotu nad ránem prohlásilo, že zvažuje izraelský protinávrh ohledně možného příměří v Pásmu Gazy a propuštění rukojmí. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy