Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ze zoo v Lipsku utekli lvi, jednoho museli chovatelé zastřelit

Lev
Lev
Foto: Pixabay

Lipsko - Z výběhu v zoo v Lipsku dnes utekli dva lvi. Jednu šelmu se podařilo před polednem zahnat zpět, druhou ale museli chovatelé zastřelit

Šelmy se z výběhu dostaly před začátkem otevírací doby, v zahradě tak ještě nebyli žádní návštěvníci. Lvi, kteří unikli z výběhu kolem 8:40 SELČ, se po celou dobu pohybovali v areálu lipské zoo, uvedl na tiskové konferenci po skončení akce ředitel Jörg Junhold. Kolem 11:40 SELČ se podařilo jednu z šelem zahnat zpět do výběhu.

Pokus uspat druhou z nich ale nevyšel, a chovatelé ji tak museli zastřelit. "Doufali jsme, že to tak nedopadne. Ale bezpečnost lidí má v tomto případě přednost," řekl Junhold.

Lvi byli velmi vystrašení a schovávali se v křoví jen asi 20 metrů od svého výběhu. Před vstupem do uzavřené zahrady se hromadili návštěvníci, kterým zaměstnanci trpělivě vysvětlovali vzniklou situaci.

Oba lví samci - Majo a Motshegetsi - se narodili před 15 měsíci a do lipské zoo se přestěhovali teprve v srpnu, kdy dorazili ze zahrady ve švýcarské Basileji. Ve volném výběhu byli jen několik dní. Jakým způsobem se z něj dostali, zatím není jasné.

Témata:  lvi zoo Německo

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 11:46

Ruské regiony ruší kvůli Ukrajině vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy