Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Exšéf strážníků Přikryl do vězení zatím nenastoupil, čas má do půlnoci

Pachatel zadržen, ilustrační fotografie
Pachatel zadržen, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Brno - Bývalý ředitel brněnských strážníků Jaroslav Přikryl, který si má odpykat 1,5 roku za zahlazování pokut, zatím nenastoupil do výkonu trestu v brněnském vězení. Čas má do dnešní půlnoci.

Česká televize na svém webu uvedla, že Přikryl je hospitalizován ve Fakultní nemocnici Brno, která to ale zatím nepotvrdila.

Bývalý ředitel strážníků byl potrestán za to, že 20 známým zahladil dopravní přestupky tak, aby za ně neplatili pokuty. Vše se řešilo domluvou. Městský soud v Brně Přikryla poslal na 1,5 roku do vězení. Stejný soud později trest zvýšil o dva měsíce prostřednictvím souhrnného trestu.

Přikryl se podle verdiktu dopustil také neoprávněného nakládání s osobními daty lidí. Nechal si vytáhnout z evidence městské policie případy, na nichž chtěl ukázat to, že jeho postup při údajném zahlazování pokut byl běžný. Rozhodnutím Krajského soudu v Brně se trest nakonec znovu snížil na 1,5 roku vězení.

Jak ve čtvrtek uvedla mluvčí brněnského městského soudu Petra Hovorková, Přikryl soudu doručil další žádost o odklad nástupu. Ta ale přišla pozdě, soudkyně celý den soudila, Přikryl je tak povinen nastoupit do výkonu trestu. Jeho případný nevyhovující zdravotní stav by tak měla hodnotit až věznice.

"Pan Přikryl tu zatím není. Stává se ale, že odsouzení přicházejí až večer," uvedla mluvčí bohunické věznice Dana Krejčířová. V případě, že by Přikryl bez závažného důvodu nenastoupil k výkonu trestu, vystavil by se nebezpečí trestního stíhání pro maření výkonu úředního rozhodnutí.

Témata:  Jaroslav Přikryl věznice

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy